BUSINESS COACHING - LEDARSKAP - FÖRSÄLJNING - HÅLLBARHET
Digital coach på distans, online med dator, säljcoach ledarcoach sittande glad kvinna med fototavla bakom

Digital coach på distans – vi ses online

Träffa din coach digitalt med fysisk distans. Säljcoachning och ledarskapscoaching online. Via nätet träffas vi som om vi är på samma plats.

Buiness coaching, säljcoaching och ledarskapscoaching digitalt och fysiskt – vad skiljer?

Egentligen skiljer ingenting mellan att bli coachad över telefon eller video jämfört med att vi ses i ett samtalsrum eller på en coaching-by-walking. Genom åren har jag coachat både på distans och genom fysiska möten. Några få vill bara träffas fysiskt men det är faktiskt undantagen. Del flesta tycker att en mix är både praktiskt och bra. Några har föredragit att alltid ”träffas” per telefon. Några tycker att video är bättre.

Coaching över telefon involverar endast hörseln. Men det spännande är att då skärps just det sinnet. Man ”hör” mycket mer än man ofta gör i ett samtal då man också kan se varandra. Orden blir också viktiga på ett annat sätt eftersom vi inte kan komplettera de med exempelvis gester.

Coaching på distans, digitalt, online via video ger ju kontakt via både syn och hörsel och liknar därmed det fysiska mötet mer. Självklart finns det en skillnad i att vi inte är i samma rum men de flesta tycker att den upplevda skillnaden försvinner snabbt. Vi är alldeles för fokuserade på att tänka på det efter ett tag.

Säljcoaching och ledarcoaching digitalt och online – det praktiska och det tekniska

Precis som när vi träffas fysiskt behöver du vara på ett ställe där du är för dig själv. Ett ställe där du kan prata ostört. I en bra coachning kommer du att få frågor som är viktiga för dig och att då bli störd eller känna att andra kan höra dig riskerar att påverka din upplevelse och ditt resultat.

Tänk också på att om möjligt ha lite tid före och efter vårt möte. Som om du skulle ta dig till ett ställe där vi ska ses. Det är bra innan mötet för att du ska hinna landa lite och samla ihop dig, och efter coachningen för att du ska få en stund för att reflektera för dig själv. Du är värdefull så ge dig den tiden.

Rent tekniskt så kommer du att få en länk av mig som går till vårt möte. Vi bestämmer innan vilket verktyg vi använder. Några verktyg blir bättre om man har laddat ner deras program till datorn, eller app till telefonen eller läsplattan. jag hjälper dig så att det funkar. Det brukar aldrig vara några problem.

Använder vi video är det bra att vi båda har kamerorna på. Har du möjlighet att sitta uppkopplad på en fast lina, fiber eller kabel är det förstås det bästa. Då slipper vi att ljud och bild svajar.

Coaching via Teams, Meet, Zoom

Namnen på våra vanligaste videoverktyg ger också en bild av vad det är vi vill uppnå när vi använder dem. Googles Meet vil förstås att vi ska mötas. Och vem vet – kanske passar just Teams bättre för säljcoaching i grupp? Och Zoom hjälper oss att zooma in – att fokusera på det som är viktigt.

Skämt åsido – business coaching, ledarskapscoachning och säljcoaching, individuellt och i grupp fungerar minst lika bra med digitala verktyg och online. Vi är på distans men det känns som vi är nära. Och vi är faktiskt nära. 

Digital säljcoachning och online ledarcoaching i grupp /teams samt workshops på distans

Det går också väldigt bra att ha gruppcoachning och workshops digitalt på distans. Då är det bra att alla sitter vid var sin dator så att inte några sitter tillsammans i ett rum och några är på egen hand. Anledningen är att alla blir mer synliga vid sin egen dator och att när vi gör övningar så är det bra för planeringen att veta att individuella övningar gör vi själv och gruppövningar och reflektioner gör vi tillsammans i de digitala grupprummen.

Många var tidigare skeptiska till hur gruppcoachning och workshops skulle kännas rent upplevelsemässigt i det digitala rummet. Det känns bra! Och det är minst lika effektivt med digitala whiteboards som exempelvis Miro som ett whiteboard där notisarna fladdrar iväg ibland.

Om du inte har provat en digital workshop ännu så låt oss sätta igång. Vilket ämne är du sugen på att utforska?

Ledarskapstips

Under Blog & erbjudanden får du tips som du har nytta av

COACHING

Kraftfullt verktyg för att utveckla ledare och chefer
Läs mer om Coaching för ledare
Vi använder cookies för att kunna ge en optimerad upplevelse av vår hemsida.