Människor och företag vill och ska få växa

 


Aktuellt just nu

Nyfiken på hur du gör för att utgå från din passion istället för affärsplanen när du vill skapa lönsamhet, vara innovativ, hitta  riktigt strategiska samarbeten och samtidigt må bra. Klicka och läs...Nästa grupp startar Q1 2020


Hållbarhet och CSR

Förr eller senare blir det aktuellt för alla företag att hitta sitt sätt att hantera hållbarhetsfrågorna. Några gör det storstilat med genomgripande förändringar direkt - de allra flesta börjar i det lilla. Varje företag behöver hitta sitt bidrag till en bättre värld - som passar ihop med den verksamhet man bedriver och som verkligen bidrar till att utveckla den egna verksamheten. Hållbara affärsmodeller mixas med spännande projekt av olika slag.

Hör av dig så går vi tillsammans igenom hur just er process ska se ut och hur vi gör den så enkel och konkret som möjligt. Jag hjälper dig att finna ert sätt att införa ett hållbarhetsperspektivet så att det stödjer er verksamhet och er affär.

Ta en första kontakt så är du igång!


Hur gör vi för att komma igång?

Börja med att fundera igenom vad ni redan gör som är bra.

Sedan är det dags att fundera på vilka alternativ som finns. Kika gärna på exempelvis de FN Globala Mål 2030 (17 st) för att få inspiration. De handlar om det som vi alla, individer, företag, organisationer och stater ska göra tillsammans. Det är viktigt att varje företag hittar det som passar med den egna verksamheten och som medarbetarna tycker är viktigt. Ta gärna hjälp av någon som vet hur man kommer igång med arbetet. Det underlättar även om det inte egentligen är så svårt.

Hur kan och bör vi kommunicera det vi gör bra inom hållbarhetsområdet?

Många funderar på hur de ska kommunicera allt det bra som företaget gör inom miljö, social eller kanske ekonomiskt. Vågar vi berätta för våra kunder? Hur gör vi det utan att bli anklagade för greenwashing eller för att vara för kaxiga. På ett ödmjukt sätt...

Ett tips är att börja i den egna försäljningen. Fråga dina kunder av vilken anledning det är viktigt för dem att köpa varor och tjänster som produceras och levereras på ett hållbart sätt. Utgår ifrån det och forma din egen kommunikation. Ta hjälp om du behöver.